Portret van de kunstenaar en zijn familie

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Edmond van Hove

Datering

circa 1901

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Edmond Van Hove schilderde dit portret van zijn gezin omstreeks 1901. Van Hove was de belangrijkste Brugse kunstenaar van zijn generatie die zich door de internationale atmosfeer van de neogotiek, van de mystieke ontdekking van de spirituele waarden van de middeleeuwen liet meeslepen. Zijn techniek is haarfijn en aanvankelijk geïnspireerd door de Vlaamse Primitieven. Het stilistisch zeer homogene oeuvre van…
Lees meer
Edmond Van Hove schilderde dit portret van zijn gezin omstreeks 1901. Van Hove was de belangrijkste Brugse kunstenaar van zijn generatie die zich door de internationale atmosfeer van de neogotiek, van de mystieke ontdekking van de spirituele waarden van de middeleeuwen liet meeslepen. Zijn techniek is haarfijn en aanvankelijk geïnspireerd door de Vlaamse Primitieven. Het stilistisch zeer homogene oeuvre van Edmond Van Hove bevat zowel eigentijdse als historische portretten, religieuze werken, genretaferelen en allegorieën. Zoals dit familieportret illustreert, schilderde Van Hove aanvankelijk sobere, glad afgewerkte doeken of panelen met beheerste toetsen in een diep-intens, donker koloriet. Later werd de verfmaterie meer zichtbaar en werd de penseelvoering iets vrijer. De indruk van zorg en afwerking die van zijn doorwrochte schilderijen uitstraalt, wordt nog versterkt door de bijzondere aandacht van de kunstenaar voor de omlijstingen van zijn werk.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.