Armoede

Public Domain

Kunstenaar / maker

Christian Rohlfs (tekenaar)

Datering

1919

Periode

20ste eeuw
Rond 1910 evolueerde de Duitse kunstenaar Christian Rohlfs naar het expressionisme. Tijdens de Eerste Wereldoorlog begon hij zich meer en meer op de aquarel toe te leggen. Voor religieuze thema’s zoals Mozes aanschouwt het beloofde land (zaal B) gebruikte Rohlfs in de eerste plaats olieverf of tempera op doek. Voor eenvoudige onderwerpen zoals bloemen of straatscènes gaf hij de voorkeur…
Lees meer
Rond 1910 evolueerde de Duitse kunstenaar Christian Rohlfs naar het expressionisme. Tijdens de Eerste Wereldoorlog begon hij zich meer en meer op de aquarel toe te leggen. Voor religieuze thema’s zoals Mozes aanschouwt het beloofde land (zaal B) gebruikte Rohlfs in de eerste plaats olieverf of tempera op doek. Voor eenvoudige onderwerpen zoals bloemen of straatscènes gaf hij de voorkeur aan aquarel. Vanuit zijn atelier in Hagen maakte hij ondermeer talrijke schetsen van voorbijgangers en legde zo beelden vast van soldaten die van het front terugkeerden en van de verarmde bevolking. Een schets als Armoede is meer dan een vluchtige impressie en toont Rohlfs’ betrokkenheid bij de ellende van het volk.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.