Portret van Jan Wyts

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Pieter Pourbus

Datering

circa 1570

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Tegen een donkere, egaal groen-grijze achtergrond zit een man van middelbare leeftijd, weergegeven tot aan het middel, in driekwartwending naar rechts, met afwezige blik. Hij heeft kort haar, een rossig bruine ringbaard en een opvallend scherpe neus en jukbeenderen. Zijn donkere aansluitende kledij heeft een rijke, gecompliceerde damascering. Hij draagt een brede molensteenkraag en bijhorende manchetten, die toelaten het werk…
Lees meer
Tegen een donkere, egaal groen-grijze achtergrond zit een man van middelbare leeftijd, weergegeven tot aan het middel, in driekwartwending naar rechts, met afwezige blik. Hij heeft kort haar, een rossig bruine ringbaard en een opvallend scherpe neus en jukbeenderen. Zijn donkere aansluitende kledij heeft een rijke, gecompliceerde damascering. Hij draagt een brede molensteenkraag en bijhorende manchetten, die toelaten het werk te dateren in de jaren 1570. Rechtsboven staat een wapen dat, zoals vaak bij Pourbus, herhaald wordt in de zegelring van de man. Jan Wyts was burgemeester van het Brugse Vrije in 1579-1580. Er is op dit schilderij geen signatuur of opschrift aanwezig, maar de stijl, de factuur en het palet zijn onmiskenbaar van de hand van Pieter Pourbus.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.