De Rozenhoedkaai in Brugge

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

François Antoine Bossuet

Datering

1875

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
François André Bossuet is vooral schilder van stadsgezichten en monumenten. Het schilderij De rozenhoedkaai biedt een uitzonderlijke versie van het klassieke gezicht in Brugge van op de Rozenhoedkaai naar de gebouwen en monumenten die aan de noordwaarts lopende Reie liggen. Links het Huidevettershuis en ernaast de colonnade van het gasthuis De Koe. In het midden zijn de koepels van het…
Lees meer
François André Bossuet is vooral schilder van stadsgezichten en monumenten. Het schilderij De rozenhoedkaai biedt een uitzonderlijke versie van het klassieke gezicht in Brugge van op de Rozenhoedkaai naar de gebouwen en monumenten die aan de noordwaarts lopende Reie liggen. Links het Huidevettershuis en ernaast de colonnade van het gasthuis De Koe. In het midden zijn de koepels van het Oud Gouvernementspaleis zichtbaar. Het werd in 1789, naar ontwerp van architect Dumortier, gebouwd op de plaats van de Waterhalle. Helaas werd het op 20 februari 1878 gedeeltelijk vernietigd door een brand.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.