Portret van Otho Stochoven

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Ambrosius Benson

Datering

1542

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit schilderij wordt op grond van stilistische kenmerken toegeschreven aan Ambrosius Benson. De sterke licht-donkerwerking, de daarmee samenhangende kleurcontrasten en de oplichtende plooien in de fluwelen kleding van de geportretteerde zijn typerend voor Benson. Otho Stochoven, die aan de hand van het opschrift en het wapenschild te identificeren is, is voorgesteld voor een monochrome achtergrond. Het licht dat van rechtsboven…
Lees meer
Dit schilderij wordt op grond van stilistische kenmerken toegeschreven aan Ambrosius Benson. De sterke licht-donkerwerking, de daarmee samenhangende kleurcontrasten en de oplichtende plooien in de fluwelen kleding van de geportretteerde zijn typerend voor Benson. Otho Stochoven, die aan de hand van het opschrift en het wapenschild te identificeren is, is voorgesteld voor een monochrome achtergrond. Het licht dat van rechtsboven het schilderij binnenvalt, werpt een schaduw van de geportretteerde op de muur. Ook de schaduw die de lijst op het schilderij werpt, is door Benson geschilderd. Hierdoor ontstaat een grote dieptewerking in het schilderij.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.