Stilleven met vruchten

Public Domain

Kunstenaar / maker

Théo Van Rysselberghe (tekenaar)

Datering

ca. 1880

Periode

19de eeuw
Gedurende twee jaar, van 1878 tot 1880, volgde Théo Van Rysselberghe avondlessen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent. Hij was ingeschreven als tekenaar en volgde verschillende ateliers. Tijdens het academiejaar 1878–1879 frequenteerde de jonge kunstenaar de ateliers ‘Antiek beeld’ van Théodore Canneel en ‘Ontleedkunde’ bij Joseph Morel. Voor het jaar 1879–1880 schreef hij zich in voor de…
Lees meer
Gedurende twee jaar, van 1878 tot 1880, volgde Théo Van Rysselberghe avondlessen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent. Hij was ingeschreven als tekenaar en volgde verschillende ateliers. Tijdens het academiejaar 1878–1879 frequenteerde de jonge kunstenaar de ateliers ‘Antiek beeld’ van Théodore Canneel en ‘Ontleedkunde’ bij Joseph Morel. Voor het jaar 1879–1880 schreef hij zich in voor de praktijklessen ‘Levend model’ bij Canneel en ‘Ontleedkunde’ van Morel, en volgde hij de mondelinge cursussen ‘Bouwkunde’ en ‘Doorzichtkunde’, beiden gedoceerd door Joseph De Waele. Als jonge academiestudent kreeg Van Rysselberghe de mogelijkheid om in het Museum voor Schone Kunsten te werken. De museumcollectie was op dat ogenblik geherbergd in de gebouwen van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Van Rysselberghe realiseerde er een kopie naar een stilleven van de Nederlandse kunstenares Gerardina Jacoba van de Sande Bakhuyzen. Het werk is 1880 gedateerd en kwam vermoedelijk kort voor Van Rysselberghes vertrek naar Brussel tot stand.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.