Portret van professor Fabrice Polderman

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave van de Woestyne (schilder)

Datering

1919

Periode

20ste eeuw
In februari 1919 gaf Fabrice Polderman (1885-1948) Gustave Van de Woestyne de opdracht voor dit portret. Beiden hadden bij het begin van de Eerste Wereldoorlog in Wales een veilig onderkomen gevonden, net als talrijke Belgische vluchtelingen onder wie ook kunstenaars zoals Emile Claus, George Minne en Valerius De Saedeleer. Eind 1919 werd Polderman benoemd tot professor Duitse taal en letterkunde…
Lees meer
In februari 1919 gaf Fabrice Polderman (1885-1948) Gustave Van de Woestyne de opdracht voor dit portret. Beiden hadden bij het begin van de Eerste Wereldoorlog in Wales een veilig onderkomen gevonden, net als talrijke Belgische vluchtelingen onder wie ook kunstenaars zoals Emile Claus, George Minne en Valerius De Saedeleer. Eind 1919 werd Polderman benoemd tot professor Duitse taal en letterkunde aan de universiteit van Gent en keerde hij naar België terug. Als kabinetschef in het ministerie van kunsten en wetenschappen speelde hij tevens in de jaren 1920 een belangrijke rol bij de vernederlandsing van de universiteit van Gent. Ook Van de Woestyne keerde in 1919 terug naar België. Het portret van Fabrice Polderman is een van de laatste schilderijen die hij in Engeland maakte. Het toont ons een scherpzinnig man, zijn doordringende blik onderzoekend op de toeschouwer gevestigd.
Lees minder

Meer over dit werk

Schrijf je in voor de kunst- en erfgoednieuwsbrief van vlaamsekunstcollectie.be en artinflanders.be

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.