Eros

Public Domain

Kunstenaar / maker

Joseph Paelinck (schilder)

Datering

1820

Periode

19de eeuw
Joseph Paelinck heeft Eros geschilderd met de onschuldige glimlach van een verlegen knaap, die met boog, pijlenbundel en vleugels voor het schilderij poseert. Pijl en boog zijn de typische attributen van de liefdesgod. Een schouderriem, versierd met vlinders, symbool van lichtzinnigheid en onstandvastige liefde, verbergt zijn sekse. Een klassiek landschap dient als decor. Eros, in een bevallige, schijnbaar argeloze houding…
Lees meer
Joseph Paelinck heeft Eros geschilderd met de onschuldige glimlach van een verlegen knaap, die met boog, pijlenbundel en vleugels voor het schilderij poseert. Pijl en boog zijn de typische attributen van de liefdesgod. Een schouderriem, versierd met vlinders, symbool van lichtzinnigheid en onstandvastige liefde, verbergt zijn sekse. Een klassiek landschap dient als decor. Eros, in een bevallige, schijnbaar argeloze houding, bezit noch de goddelijke uitstraling van de antieke afbeeldingen, noch de vrijmoedige zinnelijkheid die we op 18de-eeuwse voorstellingen aantreffen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.