Baders

Public Domain

Kunstenaar / maker

Constant Permeke (schilder)

Datering

ca. 1946

Periode

20ste eeuw
Na de Eerste Wereldoorlog vestigt Constant Permeke (1886-1952) zich in Oostende en vanaf 1923 definitief in Jabbeke, een dorp tussen Oostende en Brugge. Met gesloten en hoekige vormen, donkere aardekleuren en een zware verfmaterie, beeldt hij het boerenleven uit. Expressieve vervormingen en kubistische elementen benadrukken de monumentaliteit van zijn figuren. Permeke maakt ook grote tekeningen, trefzeker en geraffineerd van lijn…
Lees meer
Na de Eerste Wereldoorlog vestigt Constant Permeke (1886-1952) zich in Oostende en vanaf 1923 definitief in Jabbeke, een dorp tussen Oostende en Brugge. Met gesloten en hoekige vormen, donkere aardekleuren en een zware verfmaterie, beeldt hij het boerenleven uit. Expressieve vervormingen en kubistische elementen benadrukken de monumentaliteit van zijn figuren. Permeke maakt ook grote tekeningen, trefzeker en geraffineerd van lijn. Zowel in zijn doeken als in zijn tekeningen experimenteert hij met de idee van het onvoltooide en past hij tegelijk verschillende technieken toe, wat bijdraagt tot het spontane en dynamische karakter van zijn werk. Naast figuren die het gehele beeldvlak vullen, schildert Permeke talrijke landschappen en zeegezichten. Hier primeert de grootsheid van de natuur en wordt de mens nietig en onooglijk onder zwaar opgezette wolkenluchten.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.