Boer (of Avond)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave van de Woestyne (schilder)

Datering

1910

Periode

20ste eeuw
Gustave Van de Woestyne verbleef ongeveer tien jaar in Sint-Martens-Latem. In de eenvoud van het landleven zocht hij een antwoord op zijn behoefte aan religiositeit. Met de kunstenaars die er toen woonden en werkten, deelde hij de hang naar geestelijke verdieping en de bewondering voor de Vlaamse en Italiaanse primitieven. Hij leefde er in nauw contact met de dorpsbewoners die…
Lees meer
Gustave Van de Woestyne verbleef ongeveer tien jaar in Sint-Martens-Latem. In de eenvoud van het landleven zocht hij een antwoord op zijn behoefte aan religiositeit. Met de kunstenaars die er toen woonden en werkten, deelde hij de hang naar geestelijke verdieping en de bewondering voor de Vlaamse en Italiaanse primitieven. Hij leefde er in nauw contact met de dorpsbewoners die in zijn werk vaak in religieus geïnspireerde scènes te zien zijn. Boer of Avond schilderde Van de Woestyne toen hij Sint-Martens-Latem al definitief had verlaten. Het verfijnde detailrealisme van de boerenkop en de verstilde houding herinneren aan de Vlaamse primitieven. De strakke achtergrond en het gebruik van grote kleurvlakken wijzen echter al in de richting van het modernisme.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.