Visser

Public Domain

Kunstenaar / maker

Constant Permeke (tekenaar)

Datering

1921

Periode

20ste eeuw
Na de Eerste Wereldoorlog vestigde Constant Permeke zich in Oostende, in een desolate, wat berooide visserswijk. Onder invloed van zijn oorlogsherinneringen en de naargeestige omgeving ontwikkelde hij daar zijn vroegste expressionistische werken. De haven met vissersboten, de vissers en hun vrouwen vormen in de eerste jaren na de oorlog zijn voornaamste onderwerpen. Het portret van deze zittende visser uit 192…
Lees meer
Na de Eerste Wereldoorlog vestigde Constant Permeke zich in Oostende, in een desolate, wat berooide visserswijk. Onder invloed van zijn oorlogsherinneringen en de naargeestige omgeving ontwikkelde hij daar zijn vroegste expressionistische werken. De haven met vissersboten, de vissers en hun vrouwen vormen in de eerste jaren na de oorlog zijn voornaamste onderwerpen. Het portret van deze zittende visser uit 1921 behoort tot een reeks figuurstudies op groot formaat, uitgevoerd in houtskool op papier, een genre dat Permeke tot op het einde van zijn leven zou beoefenen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.