Portret van de kunstenares Anna De Weert

Public Domain

Kunstenaar / maker

Emile Claus (schilder)

Datering

1899

Periode

19de eeuw
Anna De Weert was een privé-leerling van Emile Claus. Op het schilderij toont hij haar zittend in een roeiboot op de Leie, met een schetsboek en een potlood in de hand. Naast het portret zelf neemt vooral het water van de Leie de belangrijkste plaats in het schilderij in. Verdere landschappelijke aanknooppunten zijn beperkt, zodat de precieze plaats van ontstaan…
Lees meer
Anna De Weert was een privé-leerling van Emile Claus. Op het schilderij toont hij haar zittend in een roeiboot op de Leie, met een schetsboek en een potlood in de hand. Naast het portret zelf neemt vooral het water van de Leie de belangrijkste plaats in het schilderij in. Verdere landschappelijke aanknooppunten zijn beperkt, zodat de precieze plaats van ontstaan onduidelijk is. Mogelijk ontstond het schilderij in de omgeving van Villa Zonneschijn, Claus’ huis aan de boorden van de Leie in Astene bij Deinze. Of misschien schilderde hij het in de omgeving van het Hof ter Neuve in Afsnee, stroomafwaarts in de richting van Gent. In dit atelier bracht De Weert vanaf het midden van de jaren 1890 de zomermaanden door, samen met haar echtgenoot, de Gentse liberale politicus Maurice De Weert.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Emile Claus VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 120.5 x 131 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1950-AG
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.