De Moulin Rouge in Parijs

Public Domain

Kunstenaar / maker

Henri Evenepoel (schilder)

Datering

1899

Periode

19de eeuw
De jong gestorven Belgische schilder Henri Evenepoel (1872-1899) studeert eerst aan de Academie van Brussel, nadien volgt hij lessen in het atelier van Gustave Moreau te Parijs. Henri Matisse en Georges Rouault zijn er zijn medestudenten. De kunstenaars die hij het meest bewondert en met wie hij zich ook sterk verwant voelt zijn Edgar Degas, Henri de Toulouse-Lautrec en Edouard…
Lees meer
De jong gestorven Belgische schilder Henri Evenepoel (1872-1899) studeert eerst aan de Academie van Brussel, nadien volgt hij lessen in het atelier van Gustave Moreau te Parijs. Henri Matisse en Georges Rouault zijn er zijn medestudenten. De kunstenaars die hij het meest bewondert en met wie hij zich ook sterk verwant voelt zijn Edgar Degas, Henri de Toulouse-Lautrec en Edouard Manet. Evenepoel wordt meestal gerekend tot de Belgische impressionisten, zijn kunst wijst echter tevens in de richting van de Nabis en van het latere fauvisme. Met vaste omtreklijnen en compacte kleurmassa’s schept hij een kleurrijk beeld van het moderne leven in Parijs. Een reis naar Algerije verlevendigt zijn palet met een voorkeur voor okers en roodbruine tinten. Le Moulin Rouge kan als een studie voor De Spanjaard in Parijs worden beschouwd (inv. 1898-I).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henri Evenepoel VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op papier, gekleefd op karton
olieverf , papier , karton
Afmetingen 13 x 20 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1949-C
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.