Huisje aan de overkant onder de sneeuw

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Edgard Tytgat (schilder)

Datering

1933

Periode

20ste eeuw
Edgard Tytgat nam zijn omgeving vaak tot onderwerp van zijn schilderijen. Zowel interieurs en straatgezichten, als panoramische stads- en dorpsgezichten komen veelvuldig in zijn werk voor. In 1924 vestigde hij zich in Sint-Lambrechts Woluwe bij Brussel. In dit schilderij zien we het huisje aan de overkant van de woning van de kunstenaar. Tytgat ging nooit volledig op in het expressionisme…
Lees meer
Edgard Tytgat nam zijn omgeving vaak tot onderwerp van zijn schilderijen. Zowel interieurs en straatgezichten, als panoramische stads- en dorpsgezichten komen veelvuldig in zijn werk voor. In 1924 vestigde hij zich in Sint-Lambrechts Woluwe bij Brussel. In dit schilderij zien we het huisje aan de overkant van de woning van de kunstenaar. Tytgat ging nooit volledig op in het expressionisme. Hij bleef zijn poëtische, wat naïef aandoende stijl trouw met soms, zoals hier, nog reminiscenties aan zijn vooroorlogse fauvistische periode.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.