Vaas met bloemen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Ramah (schilder)

Periode

20ste eeuw
Ramah, pseudoniem voor Henri Raemacker (1887-1947), behoort voor de Eerste Wereldoorlog tot de kring van de Brabantse fauvisten rond Rik Wouters. Vanaf 1916 gaat het vormprobleem hem echter zozeer bezighouden, dat hij de kleur gaat opgeven voor een meer constructivistische benadering. Hij bekommert zich meer en meer om de ordening van de ruimte, die hij in brede geometrische vlakken opbouwt…
Lees meer
Ramah, pseudoniem voor Henri Raemacker (1887-1947), behoort voor de Eerste Wereldoorlog tot de kring van de Brabantse fauvisten rond Rik Wouters. Vanaf 1916 gaat het vormprobleem hem echter zozeer bezighouden, dat hij de kleur gaat opgeven voor een meer constructivistische benadering. Hij bekommert zich meer en meer om de ordening van de ruimte, die hij in brede geometrische vlakken opbouwt. Daarin is hij verwant aan Jean Brusselmans. Hoewel hij niet tot de groep van de Vlaams expressionisten kan worden gerekend, krijgt Ramah wel toegang tot 'hun' galerijen in Brussel; zo exposeert hij herhaaldelijk in de galerie Le Centaure in Brussel.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.