De keuken

Public Domain

Kunstenaar / maker

Louis Thévenet (schilder)

Datering

1907

Periode

20ste eeuw
Thévenet schilderde het liefst van al huiselijke interieurs, die hij in al hun eenvoud voorstelde vanuit een poëtische en intimistische visie. In België was dit soort iconografie vrij ongewoon. In die tijd bleven interieurs ver achter op zonnige landschappen en de nuchtere weergave van alledaagse dingen werd als primitief beschouwd. Wat Thévenet in deze voorwerpen vooral aantrok was het feit…
Lees meer
Thévenet schilderde het liefst van al huiselijke interieurs, die hij in al hun eenvoud voorstelde vanuit een poëtische en intimistische visie. In België was dit soort iconografie vrij ongewoon. In die tijd bleven interieurs ver achter op zonnige landschappen en de nuchtere weergave van alledaagse dingen werd als primitief beschouwd. Wat Thévenet in deze voorwerpen vooral aantrok was het feit dat ze hem in staat stelden te spelen met geometrische vormen en gekleurde vlakken. Nooit was een werk van Thévenet louter een weergave van een welbepaald interieur. De compositie was steeds weloverwogen met aandacht voor een evenwichtige opbouw en een harmonieus kleurengamma met soms scherpe tonen. Perspectivistische en proportionele juistheid waren minder van belang. Indien de compositie daarom vroeg werden voorwerpen en/of delen ervan groter of kleiner gemaakt. Al deze kenmerken zijn ook aanwezig in “De keuken”, geschilderd in 1907.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.