De haven van La Rochelle

Public Domain

Kunstenaar / maker

Albert Marquet (schilder)

Datering

ca. 1920

Periode

20ste eeuw
De Franse kunstenaar Albert Marquet schilderde talrijke rivier- en havengezichten. In de zomer van 1920 bezocht hij La Rochelle aan de Atlantische Oceaan. Vanuit verschillende gezichtspunten bracht hij de haven van het pittoreske stadje met enkele rake penseelstreken in beeld. Op het schilderij zien we de baai met op de voorgrond de Quai Duperré. Enkele vaten en pakken lijken net…
Lees meer
De Franse kunstenaar Albert Marquet schilderde talrijke rivier- en havengezichten. In de zomer van 1920 bezocht hij La Rochelle aan de Atlantische Oceaan. Vanuit verschillende gezichtspunten bracht hij de haven van het pittoreske stadje met enkele rake penseelstreken in beeld. Op het schilderij zien we de baai met op de voorgrond de Quai Duperré. Enkele vaten en pakken lijken net gelost of wachten om geladen te worden op een schip dat ligt aangemeerd. In de achtergrond, achter de haven, ligt de stad met de middeleeuwse toren die boven de daken uitsteekt. Opvallend, binnen het gedempte en sobere palet, zijn de subtiele kleurcontrasten die het schilderij verlevendigen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.