Plaquette: De dageraad van de overwinning

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Godfried Devreese (medailleur)
,
Alphonse Michaux (atelier)

Datering

1921

Periode

20ste eeuw
Deze plaquette is de laatste die werd uitgegeven door de Société Hollandaise-Belge des Amis de la Médaille d'Art. De vereniging splitste daarna in een Hollandse en een Belgische afdeling. De medaille herdenkt het lijden, zowel lichamelijk als geestelijk, van de Belgische bevolking tijdens de Eerste Wereldoorlog en prijst de kracht om vol te houden tot aan de overwinning. Dit wordt…
Lees meer
Deze plaquette is de laatste die werd uitgegeven door de Société Hollandaise-Belge des Amis de la Médaille d'Art. De vereniging splitste daarna in een Hollandse en een Belgische afdeling. De medaille herdenkt het lijden, zowel lichamelijk als geestelijk, van de Belgische bevolking tijdens de Eerste Wereldoorlog en prijst de kracht om vol te houden tot aan de overwinning. Dit wordt duidelijk op de keerzijde met een vers van de dichter Valère Gilles. Op de voorzijde is een oudere man en een klein meisje afgbeeld, wellicht een grootvader met zijn kleindochter, die samen dicht bij elkaar op een bankje zitten. De grootvader wijst naar de opkomende zon in de horizon.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.