Penning ter gelegenheid van de uitgave van de Nouveau Dictionnaire de la Conversation door drukker Auguste Wahlen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Joseph Laurent Hart (medailleur)

Periode

19de eeuw
Auguste Wahlen, drukker te Brussel, liet zelf een penning slaan met zijn buste op de voorzijde, ter gelegenheid van een nieuwe uitgave van de "Nouveau Dictionnaire de la Conversation". Hiermee wou hij vooral de verkoop stimuleren. De bronzen uitgave was bedoeld voor de verkoper die de meeste inschrijvingen realiseerde. De drie exemplaren in verguld zilver waren bestemd voor een Belgische…
Lees meer
Auguste Wahlen, drukker te Brussel, liet zelf een penning slaan met zijn buste op de voorzijde, ter gelegenheid van een nieuwe uitgave van de "Nouveau Dictionnaire de la Conversation". Hiermee wou hij vooral de verkoop stimuleren. De bronzen uitgave was bedoeld voor de verkoper die de meeste inschrijvingen realiseerde. De drie exemplaren in verguld zilver waren bestemd voor een Belgische en een buitenlandse boekhandel, en voor een privé-persoon die het meeste aantal bestellingen optekende. Het gouden exemplaar ten slotte ging naar de persoon of boekhandel die het grootste aantal boeken kon verkopen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.