De grotten van Prunal in de omgeving van Pontgibaud (Auvergne)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Armand Guillaumin (schilder)

Periodes

19de eeuw, 20ste eeuw
Omstreeks 1890 ontdekte de Franse impressionist Armand Guillaumin het dorpje Crozant in de Creuse. In die omgeving ontstond ook dit zicht op de grotten van Prunal. Uit het schilderij blijkt dat Guillaumin zich als schilder opstelde tussen het impressionisme en het fauvisme. In de subtiele licht- en toetsbehandeling betoonde Guillaumin zich verwant met impressionisten als Claude Monet en Camille Pissarro…
Lees meer
Omstreeks 1890 ontdekte de Franse impressionist Armand Guillaumin het dorpje Crozant in de Creuse. In die omgeving ontstond ook dit zicht op de grotten van Prunal. Uit het schilderij blijkt dat Guillaumin zich als schilder opstelde tussen het impressionisme en het fauvisme. In de subtiele licht- en toetsbehandeling betoonde Guillaumin zich verwant met impressionisten als Claude Monet en Camille Pissarro, met wie hij sinds de jaren 1860 exposeerde. Het gebruik van felle kleuren en hardere tonaliteiten van violet, oker, groen en bruin kondigen dan weer een modernere tendens aan. Daarmee is zijn werk verwant met dat van Paul Cézanne, een goede vriend van Guillaumin.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.