De verheerlijking van de heilige Oswald

Public Domain

Kunstenaar / maker

Antonio Balestra (schilder)

Periodes

17de eeuw, 18de eeuw
Antonio Balestra werd geboren in Verona maar was hoofdzakelijk werkzaam in Venetië. Hij is vooral bekend als leermeester van Tiepolo. Deze olieverfschets op papier is een voorstudie voor De verheerlijking van de heilige Oswald in de Venetiaanse kerk van San Stae (de heilige Eustachius). Verwante tekeningen bevinden zich in het British Museum en in de musea van Stockholm en Milaan…
Lees meer
Antonio Balestra werd geboren in Verona maar was hoofdzakelijk werkzaam in Venetië. Hij is vooral bekend als leermeester van Tiepolo. Deze olieverfschets op papier is een voorstudie voor De verheerlijking van de heilige Oswald in de Venetiaanse kerk van San Stae (de heilige Eustachius). Verwante tekeningen bevinden zich in het British Museum en in de musea van Stockholm en Milaan. In de zevende eeuw was de heilige Oswald koning van Northumbria. Nadat hij zich tot het christendom bekeerd had, stichtte hij het klooster van Lindisfarne, dat een belangrijke rol speelde in de verspreiding van het christelijk geloof. Omdat hij tijdens de strijd tegen het laatste ‘heidense’ rijk van de Angelsaksen gesneuveld was, werd hij na zijn dood vereerd als een heilige. De cultus van de heilige Oswald werd later door Schotse monniken ook geïntroduceerd in de Alpen en in Noord-Italië.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.