Poel in de Kempen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Théo Van Rysselberghe (schilder)

Datering

1882

Periode

19de eeuw
Als beginnend pleinairist schilderde Théo van Rysselberghe aan de Belgische kust en sporadisch ook in de Kempen. "Poel in de Kempen" realiseerde hij tijdens de zomer van 1882, kort voor zijn eerste reis naar Marokko. Het schilderij is uitgewerkt in een somber koloriet van overheersend grijze tinten. De compositie is eenvoudig opgebouwd in vier evenwijdige horizontale banden, afwisselend donker en…
Lees meer
Als beginnend pleinairist schilderde Théo van Rysselberghe aan de Belgische kust en sporadisch ook in de Kempen. "Poel in de Kempen" realiseerde hij tijdens de zomer van 1882, kort voor zijn eerste reis naar Marokko. Het schilderij is uitgewerkt in een somber koloriet van overheersend grijze tinten. De compositie is eenvoudig opgebouwd in vier evenwijdige horizontale banden, afwisselend donker en licht. "Poel in de Kempen" is een treffende illustratie van Van Rysselberghes landschapschilderkunst uit die periode, waarbij de aandacht voor de subtiele atmosfeerweergave primeerde.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.