Het doopsel van Christus

Public Domain

Kunstenaar / maker

Anonieme meester (schilder)

Periode

15de eeuw
Naast talrijke voorbeelden van middeleeuwse paneelschilderkunst bezit het MSK Gent ook een mooie verzameling middeleeuwse sculpturen. Het gaat om devotiebeelden en fragmenten van altaarstukken uit kerken en kloosters of kleine religieuze beeldjes bestemd voor privégebruik. De precieze herkomst is meestal onbekend. Een kleine maar exquise groep van vroege beeldhouwwerken in albast behoort tot de kerncollectie. Tussen de 13de en vroege…
Lees meer
Naast talrijke voorbeelden van middeleeuwse paneelschilderkunst bezit het MSK Gent ook een mooie verzameling middeleeuwse sculpturen. Het gaat om devotiebeelden en fragmenten van altaarstukken uit kerken en kloosters of kleine religieuze beeldjes bestemd voor privégebruik. De precieze herkomst is meestal onbekend. Een kleine maar exquise groep van vroege beeldhouwwerken in albast behoort tot de kerncollectie. Tussen de 13de en vroege 16de eeuw is Engeland en meer specifiek de streek rond Nottingham, het centrum voor de productie van albasten beelden. Velen onder hen zijn exportproducten. De reliëfs Het Doopsel van Christus en De Kroning van Maria moeten binnen deze context gesitueerd worden. Beide stukken maken oorspronkelijk deel uit van een retabel. Hun stijl en voorstellingswijze herinnert aan kunst uit de Byzantijnse en Romaanse periode.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.