Stilleven met gevogelte

Public Domain

Kunstenaar / maker

William Gowe Ferguson (schilder)

Datering

ca. 1690

Periode

17de eeuw
In deze jachtstillevens hebben diverse voorwerpen met vogeljacht en -vangst te maken: netten voor het vangen van de patrijzen, een weitas voor de buit en een jachthoorn die overigens niet gebruikt werd voor de jacht op vogels maar bij de jacht op groot wild. Op het ene schilderij ligt een mannetjespatrijs op de stenen tafel. Op het andere gaat alle…
Lees meer
In deze jachtstillevens hebben diverse voorwerpen met vogeljacht en -vangst te maken: netten voor het vangen van de patrijzen, een weitas voor de buit en een jachthoorn die overigens niet gebruikt werd voor de jacht op vogels maar bij de jacht op groot wild. Op het ene schilderij ligt een mannetjespatrijs op de stenen tafel. Op het andere gaat alle aandacht naar de Friese hoen. Patrijzen (‘Perdrijsen’) werden toen in verband gebracht met ‘ritsigheyt’ (hitsigheid). Dergelijke schilderijen waren geliefd bij jagers en hadden ook een plaats in kunstkamers en rariteitenkabinetten.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.