De Heilige Familie

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jean-François Millet (schilder)

Periode

19de eeuw
Jean-François Millet geniet vooral bekendheid als schilder van het landelijke leven in Frankrijk. Voor deze landelijke taferelen baseerde hij zich vaak op verhalen uit de bijbel of uit de klassieke literatuur. De overname van dergelijke klassieke elementen verklaart dan ook de religieuze, spirituele ondertoon in zijn werk. Toch gebeurde het zelden dat hij letterlijk naar bijbelse onderwerpen en figuren werkte…
Lees meer
Jean-François Millet geniet vooral bekendheid als schilder van het landelijke leven in Frankrijk. Voor deze landelijke taferelen baseerde hij zich vaak op verhalen uit de bijbel of uit de klassieke literatuur. De overname van dergelijke klassieke elementen verklaart dan ook de religieuze, spirituele ondertoon in zijn werk. Toch gebeurde het zelden dat hij letterlijk naar bijbelse onderwerpen en figuren werkte, zoals wel het geval was in De Heilige Familie. De figuren in deze schets komen modern en tijdloos over, en kunnen deel uitmaken van een boeren- of arbeidersgezin. Anderzijds lijken de vlotte techniek, de compositorische opbouw en het onderwerp te verwijzen naar de Franse kunstenaars van de romantiek, en, via hen, naar de Vlaamse meesters van de barok.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.