Herinneringspenning aan de kroning van koning Edward VII in 1902

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Elkington & Co (atelier)
,
Emil Fuchs (medailleur)

Datering

1902

Periode

20ste eeuw
Edward VII, de zoon van koningin Victoria en Prins Albert van Sasken-Coburg volgde zijn moeder in 1901 op als koning van Engeland. Deze penning werd uitgegeven ter gelegenheid van zijn troonsbestijging op 9 augustus 1902. Ze stelt op de voorzijde de konig voor met zijn echtgenote koningin Alaxandra. Op de keerzijde wordt Westminster Abbey afgebeeld. Er werden voor deze gebeurtenis…
Lees meer
Edward VII, de zoon van koningin Victoria en Prins Albert van Sasken-Coburg volgde zijn moeder in 1901 op als koning van Engeland. Deze penning werd uitgegeven ter gelegenheid van zijn troonsbestijging op 9 augustus 1902. Ze stelt op de voorzijde de konig voor met zijn echtgenote koningin Alaxandra. Op de keerzijde wordt Westminster Abbey afgebeeld. Er werden voor deze gebeurtenis meer dan honderd verschillende kroningsmedailles uitgegeven. Edward VII regeerde slechts van 1901 tot 1910. Als Prins van Wales werd hij meestal buiten de staatszaken gehouden en als gevolg was zijn koningschap minder succesvol dan dat van zijn moeder. Door zijn liefde voor sport en spel en zijn versoepeling van de hofetiquette was hij echter zeer populair bij de bevolking.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.