Het onderwijs

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar(s) / maker(s)

Paul Wissaert (medailleur)
,
François Wissaert (atelier)

Datering

1908

Periode

20ste eeuw
In 1908 organiseerde de "Société Hollandaise-Belge des amis de la Médaille d'Art" een wedstrijd tussen jonge Hollandse en Belgische medailleurs. Met dergelijke wedstrijden wilde de vereniging jonge kunstenaars steunen. Het opgelegde onderwerp was in 1908 "L' Enseignement". Veertien kunstenaars leverden vijftien ontwerpen aan. Paul Wissant was de laureaat. Naast een geldsom werd zijn ontwerp gerealiseerd voor alle leden van de…
Lees meer
In 1908 organiseerde de "Société Hollandaise-Belge des amis de la Médaille d'Art" een wedstrijd tussen jonge Hollandse en Belgische medailleurs. Met dergelijke wedstrijden wilde de vereniging jonge kunstenaars steunen. Het opgelegde onderwerp was in 1908 "L' Enseignement". Veertien kunstenaars leverden vijftien ontwerpen aan. Paul Wissant was de laureaat. Naast een geldsom werd zijn ontwerp gerealiseerd voor alle leden van de vereniging. De voorzijde geeft een klein meisje met vlechtjes weer, zittend en schrijvend aan een lessenaar. Een vrouw buigt zich over het kind om het te helpen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.