Herinneringsplaquette van de vijftigste verjaardag van de Société Royale Belge des Aquarellistes

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Wolfers Frères (atelier)
,
Constantin Meunier (medailleur)

Datering

1906

Periode

20ste eeuw
De Société Royale Belge des Aquarellistes was een vereniging van verdienstelijke, in België verblijvende aquarellisten en werd opgericht op initiatief van Jean-Baptiste Madou met de bedoeling in Brussel aquareltentoonstellingen in te richten. Het was de eerste vereniging in het genre, na de Watercolor Society, die in 1804 in Groot-Brittannië werd opgericht. Later werden gelijkgezinde verenigingen opgericht in Nederland en Frankrijk…
Lees meer
De Société Royale Belge des Aquarellistes was een vereniging van verdienstelijke, in België verblijvende aquarellisten en werd opgericht op initiatief van Jean-Baptiste Madou met de bedoeling in Brussel aquareltentoonstellingen in te richten. Het was de eerste vereniging in het genre, na de Watercolor Society, die in 1804 in Groot-Brittannië werd opgericht. Later werden gelijkgezinde verenigingen opgericht in Nederland en Frankrijk. Zoals voor vele kunstkringen weet men niet wanneer de activiteiten zijn stopgezet. Deze plaquette werd uitgegeven ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Société Royale Belge des Aquarellistes. Ze toont op de voorzijde een man in profiel, met een bijl in de hand.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.