Portret van de gebroeders Ganshof

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Janvier & Duval (atelier)
,
Godfried Devreese (medailleur)

Datering

1906

Periode

20ste eeuw
Deze rechthoekige plaquette toont op de voorzijde de gekoppelde bustes van de drie kinderen Ganshof met vermelding van hun namen. Hun grootouders bestelden deze plaquette bij Godfried Devreese. Franz, de oudste, werd professor geschiedenis aan de Gentse Universiteit (1929) en doctor in de Letteren en Wijsbegeerte. In de Eerste Wereldoorlog was hij officier en in 1919 één van de Belgische…
Lees meer
Deze rechthoekige plaquette toont op de voorzijde de gekoppelde bustes van de drie kinderen Ganshof met vermelding van hun namen. Hun grootouders bestelden deze plaquette bij Godfried Devreese. Franz, de oudste, werd professor geschiedenis aan de Gentse Universiteit (1929) en doctor in de Letteren en Wijsbegeerte. In de Eerste Wereldoorlog was hij officier en in 1919 één van de Belgische gedelegeerden bij de vredesbesprekingen. Nadien werd hij advocaat bij het Hof van Beroep te Gent. Hij overleed op 26 juli 1980. Zijn broer Georg, was officier bij het 1ste regiment Gidsen en vrijwilliger tijdens de oorlog. Hij overleed op 23 november 1973. Walter, de jongste, was advocaat bij het Hof van Beroep te Brussel, magistraat aan het Hof van Cassatie en rechter ad-hoc aan het Internationaal Hof in Den Haag. Het originele gipsen ontwerp van deze plaquette evenals een gouden exemplaar worden nog steeds in de familie bewaard.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.