Internationale Tentoonstelling van de Belgische Vereniging voor Fotografie in 1896

Public Domain

Kunstenaar / maker

Fernand Dubois (medailleur)

Datering

ca. 1891 - 1896

Periode

19de eeuw
Fernand Dubois kreeg reeds in 1891 opdracht van de "Association Belge de Photographie", om een penning te ontwerpen voor hun internationale tentoonstelling. Dit exemplaar van 1896 toont op de voorzijde een naakte vrouw die een fotoplaat vasthoudt terwijl ze met behulp van een vergrootglas een zonnestraal richt op de plaat. De penning is opgedragen aan Joseph Casier, lid van de…
Lees meer
Fernand Dubois kreeg reeds in 1891 opdracht van de "Association Belge de Photographie", om een penning te ontwerpen voor hun internationale tentoonstelling. Dit exemplaar van 1896 toont op de voorzijde een naakte vrouw die een fotoplaat vasthoudt terwijl ze met behulp van een vergrootglas een zonnestraal richt op de plaat. De penning is opgedragen aan Joseph Casier, lid van de museumcommissie en tevens gedreven amateur-fotograaf. Als voorzitter van de "Association Belge de Photographie" woonde hij in november 1895 de presentatie bij van de eerste cinemavoorstelling in België door de gebroeders Lumière. Tijdens zijn voorzitterschap organiseerde de vereniging talrijke internationale tentoonstellingen van fotografie zoals deze te Brussel in 1896 waarvoor Casier deze medaille op zijn naam ontving.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.