Gedenkpenning voor de eerste steenlegging van de Pont Alexandre III te Parijs in 1906

Public Domain

Kunstenaar / maker

Monnaie de Paris (atelier)

Datering

1906

Periode

20ste eeuw
Als eerbetoon aan het bondgenootschap tussen Rusland en Frankrijk kreeg een nieuwe brug te Parijs de naam Pont Alexandre III. Nicolaas II, de laatste tsaar van Rusland en zoon van Alexander III was samen met zijn echtgenote tsarina Alexandra te Parijs aanwezig op 7 oktober 1906 om de eerste steen te leggen van deze Alexander-III-brug. Daniël Dupuis signeerde deze gedenkpenning…
Lees meer
Als eerbetoon aan het bondgenootschap tussen Rusland en Frankrijk kreeg een nieuwe brug te Parijs de naam Pont Alexandre III. Nicolaas II, de laatste tsaar van Rusland en zoon van Alexander III was samen met zijn echtgenote tsarina Alexandra te Parijs aanwezig op 7 oktober 1906 om de eerste steen te leggen van deze Alexander-III-brug. Daniël Dupuis signeerde deze gedenkpenning met een nogal bombastische compositie, waarin twee vrouwen Rusland en Frankrijk verpersoonlijken terwijl de derde vrouw opkijkt naar de beeltenis van Alexander III. De Monnaie de Paris maakte hiervoor gebruik van oudere ontwerpen. De penning is gedateerd 1906 terwijl Daniël Dupuis reeds in 1899 overleden was.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.