Boerenherberg

Public Domain

Kunstenaar / maker

Egbert I van Heemskerck (schilder)

Datering

ca. 1670

Periode

17de eeuw
Egbert van Heemskerck de oudere is vooral bekend om zijn volkse taferelen, vaak met een satirische ondertoon. In de Nederlandse genreschilderkunst van de zeventiende eeuw moesten vrije beroepen het dikwijls ontgelden. Vooral de charlatannerie van dokters en tandartsen werd aan de kaak gesteld. Kroegscènes als het Herbergtafereel hekelen dan weer het overmatig drankgebruik. Van Heemskerck verhuisde in de vroege jaren…
Lees meer
Egbert van Heemskerck de oudere is vooral bekend om zijn volkse taferelen, vaak met een satirische ondertoon. In de Nederlandse genreschilderkunst van de zeventiende eeuw moesten vrije beroepen het dikwijls ontgelden. Vooral de charlatannerie van dokters en tandartsen werd aan de kaak gesteld. Kroegscènes als het Herbergtafereel hekelen dan weer het overmatig drankgebruik. Van Heemskerck verhuisde in de vroege jaren 1680 naar Londen. Zijn satirische schilderijen brachten hem vaak in conflict met de Engelse koning Charles II. Stilistisch is zijn werk moeilijk te onderscheiden van dat van zijn zoon Egbert Jaspersz. van Heemskerck.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.