De marteling van de heilige Sebastiaan

Public Domain

Kunstenaar / maker

Meester Arnt (beeldhouwer)

Periode

15de eeuw
De heilige Sebastiaan is voorgesteld als een dapper man, ongevoelig voor de martelingen waaraan hij wordt blootgesteld. Zijn pose met kruiselings geplaatste benen is zelfs elegant. Een decoratieve ritmiek en een levendige expressie gaan hier samen. Het beeld is een mooi voorbeeld van laatgotische beeldhouwkunst in het gebied van de Beneden-Rijn. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken…
Lees meer
De heilige Sebastiaan is voorgesteld als een dapper man, ongevoelig voor de martelingen waaraan hij wordt blootgesteld. Zijn pose met kruiselings geplaatste benen is zelfs elegant. Een decoratieve ritmiek en een levendige expressie gaan hier samen. Het beeld is een mooi voorbeeld van laatgotische beeldhouwkunst in het gebied van de Beneden-Rijn. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken van Meester Arnt.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.