Portret van de kunstenaar Liévin De Winne

Public Domain

Kunstenaar / maker

Fonderie Nationale des Bronzes (gieterij)

Periode

19de eeuw
Paul De Vigne volgde les bij zijn oom Félix De Vigne, Théodore Canneel en zijn vader Pierre De Vigne en zette daarna zijn studies voort aan de Antwerpse academie, bij Jozef Geefs. In 1884 en 1889 stelde De Vigne als invité tentoon bij Les XX. De beeldhouwer vertoefde vaak in het gezelschap van bevriende kunstenaars. Van zijn contacten getuigen enkele…
Lees meer
Paul De Vigne volgde les bij zijn oom Félix De Vigne, Théodore Canneel en zijn vader Pierre De Vigne en zette daarna zijn studies voort aan de Antwerpse academie, bij Jozef Geefs. In 1884 en 1889 stelde De Vigne als invité tentoon bij Les XX. De beeldhouwer vertoefde vaak in het gezelschap van bevriende kunstenaars. Van zijn contacten getuigen enkele portretten door en van hem. In zijn werk combineerde hij een realistische weergave met een klassieke gratie die hij bewonderde in de sculptuur van de Italiaanse renaissance. Hier beeldhouwt hij een buste van zijn stadgenoot, de schilder Lieven De Winne. Na De Winnes plotse overlijden bracht De Vigne hulde aan zijn vriend met het beeld Onsterfelijkheid uit 1881.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.