Lichtweerkaatsing op de sneeuw

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave Den Duyts (schilder)

Datering

1889

Periode

19de eeuw
De autodidact Gustave Den Duyts schilderde graag de Gentse stadsrand, waarvan hij het karakter wist vast te leggen in vaak monumentale doeken. In tegenstelling tot de eigentijdse Belgische impressionisten schilderde hij geen zonovergoten landschappen. Den Duyts bracht integendeel een verstilde natuur in beeld. Zijn voorkeur ging uit naar weemoedige herfst- en winterlandschappen. Uit een schilderij als Lichtweerkaatsing op de sneeuw…
Lees meer
De autodidact Gustave Den Duyts schilderde graag de Gentse stadsrand, waarvan hij het karakter wist vast te leggen in vaak monumentale doeken. In tegenstelling tot de eigentijdse Belgische impressionisten schilderde hij geen zonovergoten landschappen. Den Duyts bracht integendeel een verstilde natuur in beeld. Zijn voorkeur ging uit naar weemoedige herfst- en winterlandschappen. Uit een schilderij als Lichtweerkaatsing op de sneeuw blijkt zijn voorliefde voor weidse panorama’s. Het avondlicht verzacht de contouren van de verschillende landschapselementen. De aanbrekende dooi wordt dan weer in gedempte kleurtonen gesuggereerd. De melancholische schilderijen, aquarellen en grafiek van Den Duyts hadden een grote invloed op de volgende generaties kunstenaars in Gent, onder meer op Albert Baertsoen en Jules De Bruycker.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Gustave Den Duyts VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 123.5 x 221 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1889-D
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.