Judit

Public Domain

Kunstenaar / maker

Edouard Frederic Wilhelm Richter (schilder)

Datering

1877

Periode

19de eeuw
Op de driejaarlijkse salons koopt de stad Gent bij voorkeur werken van kunstenaars die de academische traditie volgen. Hun werk is niet vooruitstrevend, maar getuigt dikwijls van groot technisch meesterschap. De kunstenaars streven naar een perfecte weergave van de realiteit in een uiterst fijne afwerking. Maar zij wensen niet te choqueren en neigen naar een geïdealiseerd beeld van die werkelijkheid…
Lees meer
Op de driejaarlijkse salons koopt de stad Gent bij voorkeur werken van kunstenaars die de academische traditie volgen. Hun werk is niet vooruitstrevend, maar getuigt dikwijls van groot technisch meesterschap. De kunstenaars streven naar een perfecte weergave van de realiteit in een uiterst fijne afwerking. Maar zij wensen niet te choqueren en neigen naar een geïdealiseerd beeld van die werkelijkheid. Judit is een bijbels figuur uit de Apocriefe boeken. Bij de belegering van haar stad Bethulia door Holofernes, de veldheer van Nebukadnezar, zijn de stedelingen radeloos. Op dat ogenblik stapt de moedige Judit naar het vijandelijke leger. Zij weet met haar schoonheid Holofernes te verleiden en hem met zijn eigen zwaard te onthoofden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.