De moord op de onnozele kinderen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Nicaise De Keyser (schilder)

Datering

1855

Periode

19de eeuw
De romantische schilder Nicaise De Keyser genoot in zijn tijd Europese faam als schilder van monumentale historietaferelen, religieuze werken en portretten. In dit schilderij verbeeldde De Keyser een van de meest dramatische momenten uit het Nieuwe Testament. De schilder legde de nadruk op de dramatiek van het ogenblik, en focuste op het verdriet van de tot waanzin gedreven volwassenen, beschermend…
Lees meer
De romantische schilder Nicaise De Keyser genoot in zijn tijd Europese faam als schilder van monumentale historietaferelen, religieuze werken en portretten. In dit schilderij verbeeldde De Keyser een van de meest dramatische momenten uit het Nieuwe Testament. De schilder legde de nadruk op de dramatiek van het ogenblik, en focuste op het verdriet van de tot waanzin gedreven volwassenen, beschermend gebogen over de kinderlijkjes. In de achtergrond is de moordpartij nog in volle gang.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.