Academische studie naar prent: linkerarm

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1782 - circa 1804

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent met een detail van een linkerarm. De hand is ontspannen en rust op een gedrapeerd kleed. Een deel van de mouw is nog weergegeven. De studie is uitgevoerd op tekenpapier van liggend formaat met roodbruin krijt als medium. De getekende zone werd gefixeerd. De vervaardiger is onbekend. Vermoedelijk werd deze studie gemaakt in de klas naar…
Lees meer
Academische studie naar prent met een detail van een linkerarm. De hand is ontspannen en rust op een gedrapeerd kleed. Een deel van de mouw is nog weergegeven. De studie is uitgevoerd op tekenpapier van liggend formaat met roodbruin krijt als medium. De getekende zone werd gefixeerd. De vervaardiger is onbekend. Vermoedelijk werd deze studie gemaakt in de klas naar prenten aan de Academie van Brugge. De leerling-tekenaar kopieerde hier wellicht een prent in crayonmanier uit een academische prentenreeks.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
gefixeerde krijttekening op gevergeerd papier, in rood krijt
Afmetingen 300 x 500 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1154.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.