Academische prent: buste van een meisje dat omhoog kijkt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Octave Tassaert
,
Aubert & Cie. (drukker)
,
Bernard Romain Julien

Datering

circa 1840 - 1853

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van een meisje, afkomstig van de Academie Brugge. Een meisje is tot aan de borst, in profiel naar links weergegeven. Ze draagt een wit hemd dat van haar schouders afhangt. Ze houdt haar handen over elkaar heen op de borst en haar blik is omhoog gericht. Het gaat om een lithografie van Julien, naar een ontwerp van Tassaert…
Lees meer
Academische prent van een meisje, afkomstig van de Academie Brugge. Een meisje is tot aan de borst, in profiel naar links weergegeven. Ze draagt een wit hemd dat van haar schouders afhangt. Ze houdt haar handen over elkaar heen op de borst en haar blik is omhoog gericht. Het gaat om een lithografie van Julien, naar een ontwerp van Tassaert en gedrukt bij Aubert & Cie. De prent is gedrukt in zwarte inkt en links afgesneden doorheen de voorstelling. Ze werd aan de academie gebruikt als didactisch materiaal in de eerste klas naar prenten. In de klassen naar prenten tekenden leerlingen prenten tot in het kleinste detail over. De datering van de prent kan geschat worden tussen het gebruik van het opschrift 'Imp. d'Aubert & Cie' (ca. 1840) en de wedstrijdstudie getekend door Edouard Rousseau (1853), zie 0014.GRO0007.62.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.