Academische studie naar sculptuur: dansende sater

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Bernard Haazen (tekenaar)

Datering

1841

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een dansende sater, getekend door Bernard Haazen in 1841. Haazen maakte deze studie naar een afgietsel van het standbeeld van de dansende faun of sater. De figuur is frontaal afgebeeld in actie. Hij danst met cymbalen in zijn handen. en bedient tegelijk met zijn rechtervoet een blaasbalg. Haazen won met deze studie de eerste prijs…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een dansende sater, getekend door Bernard Haazen in 1841. Haazen maakte deze studie naar een afgietsel van het standbeeld van de dansende faun of sater. De figuur is frontaal afgebeeld in actie. Hij danst met cymbalen in zijn handen. en bedient tegelijk met zijn rechtervoet een blaasbalg. Haazen won met deze studie de eerste prijs, gejureerd op 11 juli 1841. Hij deelde deze eerste plaats met Joseph Malfait (0022.GRO0702.II). Hun klasgenoot Joseph Van Buylaere werd toen tweede (0022.GRO0703.II). Bij deelname aan de wedstrijd werd het tekenpapier voorzien met de anonieme tekenletter op een etiket, linksboven zichtbaar. Hier staat ook de academiestempel en de handtekeningen van directeur Gregorius en secretaris De Net. Haazen maakte nog een tweede studie voor de wedstrijd: 0022.GRO0583.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Bernard Haazen
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool gehoogd met wit krijt op papier
Afmetingen 597 x 453 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0701.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.