Academische studie naar sculptuur: Ceres

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Henri Behaeghel (tekenaar)

Datering

1849

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van de Romeinse godin Ceres, door Henri Behaeghel getekend in 1849. Wellicht maakte hij deze studie tijdens een wedstrijd om beste plaatsen aan de Academie Brugge. Hij werd toen eerste van zijn klas. Er werd getekend naar een afgietsel van het beeldhouwwerk 'Ceres Mattei'. Ceres (of Demeter in de Griekse mythologie) is voluit en frontaal weergegeven…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van de Romeinse godin Ceres, door Henri Behaeghel getekend in 1849. Wellicht maakte hij deze studie tijdens een wedstrijd om beste plaatsen aan de Academie Brugge. Hij werd toen eerste van zijn klas. Er werd getekend naar een afgietsel van het beeldhouwwerk 'Ceres Mattei'. Ceres (of Demeter in de Griekse mythologie) is voluit en frontaal weergegeven. Ze heeft een meloenkapsel en is gekleed in een stola. Over haar linkerarm ligt een palla gedrapeerd. Haar gezicht is in driekwart weergegeven en in haar linkerhand lijkt ze een onherkenbaar voorwerp vast te houden. Vergelijkingen met andere afgietsels doen vermoeden dat het om een zaaddoos van papaver en enkele graanhalmen gaat. Dit zijn geen ongewone attributen voor Demeter die godin van de akkerbouw, en meer specifiek het graan, is. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool. Linksboven is de tekenletter genoteerd voor anonieme jurering. Hier staat ook de academiestempel.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henri Behaeghel
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 599 x 467 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0692.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.