Academische studie naar sculptuur: Apollo Medici

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Charles Creyft (tekenaar)

Datering

1865

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Apollo, getekend door Charles Creyft in 1865. Creyft was toen leerling aan de Academie Brugge in de klas naar plaaster (figuur). Met deze studie werd hij eerste op een wedstrijd, wellicht zelfs om prijs. Pierre Raoux werd toen tweede (0022.GRO0680.II). Het onderwerp van de studie is het beeldhouwwerk Apollo Medici of Apollino. De jonge god…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Apollo, getekend door Charles Creyft in 1865. Creyft was toen leerling aan de Academie Brugge in de klas naar plaaster (figuur). Met deze studie werd hij eerste op een wedstrijd, wellicht zelfs om prijs. Pierre Raoux werd toen tweede (0022.GRO0680.II). Het onderwerp van de studie is het beeldhouwwerk Apollo Medici of Apollino. De jonge god is naakt afgebeeld in contrapost en laat zijn rechterhand rusten op zijn hoofd. Zijn linkerarm leunt op de boomstronk naast hem. Aan de stronk hangt zijn pijlenkoker, gevuld met pijlen. In zijn linkerhand houdt hij een stokje vast. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De aantekeningen duiden op Creyfts wedstrijddeelname. Linksboven staat zijn toegewezen tekenletter 'B'. Daarbij is de academiestempel met handtekening van secretaris Vanden Abeele te zien. Dat Creyft eerste werd, noteerde men linksonder en op verso. De datering werd wellicht later opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles Creyft
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 724 x 539 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0679.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.