Academische studie naar sculptuur: torso van Apollo Belvedère

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Flori van Acker

Datering

circa 1877

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Apollo Belvedère, getekend door Flori van Acker. Hij was toen leerling aan de Academie Brugge en won met deze studie de tweede prijs bij het 'tekenen naar het antiek - beeld'. Om welke wedstrijd het gaat en in welk jaar de studie werd gemaakt, is nog onduidelijk. Van Acker won in 1877 de eerste prijs…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Apollo Belvedère, getekend door Flori van Acker. Hij was toen leerling aan de Academie Brugge en won met deze studie de tweede prijs bij het 'tekenen naar het antiek - beeld'. Om welke wedstrijd het gaat en in welk jaar de studie werd gemaakt, is nog onduidelijk. Van Acker won in 1877 de eerste prijs van deze klas. Wellicht werd deze studie dus rond diezelfde periode gemaakt. Het beeld 'Apollo Belvedère' is frontaal weergegeven als torso. Van Acker tekende naar een afgietsel of plaaster van het Romeinse beeld. Hij gebruikte hiervoor zwart krijt of houtskool. De verschillende aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. Linksboven is zijn toegewezen nummer '8' te zien. Dat hij de tweede prijs won, noteerde men daarnaast (cf. 2) en onderaan. Ook zijn naam en afkomst werden opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Flori van Acker VIAF RKD Wikidata
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 639 x 483 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0620.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.