Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, gezien van op de rug

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

François van Quaillie (tekenaar)

Datering

1818

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door François van Quaillie in 1818. Van Quaillie was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor de prijswedstrijd maakte hij twee studies (zie ook 0022.GRO0369.II) waarmee de tweede prijs van zijn klas behaalde. Dominique Dubois werd primus (0016.GRO0139.II). Een naakte man is van op…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door François van Quaillie in 1818. Van Quaillie was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor de prijswedstrijd maakte hij twee studies (zie ook 0022.GRO0369.II) waarmee de tweede prijs van zijn klas behaalde. Dominique Dubois werd primus (0016.GRO0139.II). Een naakte man is van op de rug afgebeeld, staand in driekwart naar links. Hij lijkt met zijn rechtervoet naar voren te stappen en houdt met uitgestrekte linkerarm een touw vast dat hoog hangt. Zijn blik is hier naartoe gericht. Met zijn andere hand houdt hij een touw vast dat wellicht aan de grond achter hem bevestigd is. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool en gehoogd met wit krijt. De aantekeningen duiden op van Quaillies wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel met handtekening van directeur Ducq te zien. Beide elementen zijn tweemaal aangebracht. Op het etiket staat de tekenletter 'U', aan van Quaillie toegewezen voor deze prijswedstrijd. Dat hij de tweede prijs won, werd met een linksonder (cf. 2,) genoteerd. Nadien werden zijn naam, afkomst en het wedstrijdjaar ook opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker François van Quaillie
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 588 x 449 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0368.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.