Academische studie naar levend model: liggend mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Léonce Legendre (tekenaar)

Datering

1853

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Léonce Légendre in 1853. Légendre studeerde aan de Academie Brugge en nam deel aan de wedstrijd in de categorie "naar het leven". Hij won de eerste prijs met deze studie. Het naaktmodel ligt op een kussen op de grond, waarbij hij zijn bovenlichaam optilt en met de rechterhand ondersteunt…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Léonce Légendre in 1853. Légendre studeerde aan de Academie Brugge en nam deel aan de wedstrijd in de categorie "naar het leven". Hij won de eerste prijs met deze studie. Het naaktmodel ligt op een kussen op de grond, waarbij hij zijn bovenlichaam optilt en met de rechterhand ondersteunt. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. Rechtsboven is de academiestempel op het papier gedrukt, met daaronder de tekenletter van Légendre voor anonieme jurering. Zijn klasgenoot Henri Verstraete behaalde de tweede prijs (0016.GRO0244.II). Légendre won toen ook de eerste prijs in de categorie "historische compositie" en werd tweede in de categorie "schilderkunst naar levend model" (SAB, Academie, nr. 91).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Léonce Legendre VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 487 x 624 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0243.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.