Academische studie naar prent: hoofd van een gesluierde vrouw

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Gustaaf Pickery (tekenaar)

Datering

1875

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een gesluierde vrouw, gemaakt door Gustaaf Pickery in 1875. Pickery was toen leerling aan de Academie Brugge in de derde klas naar prent, of 'kleine kop'. Hij maakte deze studie voor de wedstrijd om prijs en werd eerste. De aantekeningen verwijzen hiernaar. Linksboven staat de academiestempel met een handtekening van secretaris Vanden Abeele. Het nummer…
Lees meer
Academische studie naar prent van een gesluierde vrouw, gemaakt door Gustaaf Pickery in 1875. Pickery was toen leerling aan de Academie Brugge in de derde klas naar prent, of 'kleine kop'. Hij maakte deze studie voor de wedstrijd om prijs en werd eerste. De aantekeningen verwijzen hiernaar. Linksboven staat de academiestempel met een handtekening van secretaris Vanden Abeele. Het nummer '43' werd aan Pickery toegewezen om anoniem te kunnen beoordelen. Dat hij eerste werd, noteerde men naast de stempel en onderaan bij zijn naam. Een jonge vrouw is tot aan de borst, in profiel naar rechts afgebeeld. Ze heeft donker haar dat verborgen wordt door een wit, gedrapeerd doek met kanten boord. Ze draagt een mouwloze top of jurk. Pickery gebruikte zwart krijt of houtskool. De prent uit de academie waarnaar hij tekende, is bewaard gebleven (0022.GRO0819.III). Helaas kon door de slechte conditie niet meer achterhaald worden wie de prent gemaakt heeft of uit welke reeks ze komt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Gustaaf Pickery
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in houtskool of zwart krijt
Afmetingen 599 x 423 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0238.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.