Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Henry Jean Becquet (tekenaar)

Datering

1837

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, door Henry Becquet getekend in 1837. Becquet, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie als leerling van de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij behaalde ermee de eerste prijs van zijn klas. Charles Recour werd toen tweede (0016.GRO0220.II). Het naaktmodel is van op de rug afgebeeld. Met licht gespreide benen…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, door Henry Becquet getekend in 1837. Becquet, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie als leerling van de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij behaalde ermee de eerste prijs van zijn klas. Charles Recour werd toen tweede (0016.GRO0220.II). Het naaktmodel is van op de rug afgebeeld. Met licht gespreide benen staat de man naast een sokkel, opgebouwd uit twee blokken. Met zijn gestrekte rechterarm steunt het model hierop. Zijn linkerhand is in de zij geplaatst. Becquet tekende deze studie in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven staat de stempel van de academie met de handtekeningen van directeur Albert Gregorius en secretaris Charles De Net. De tekenletter van Becquet is hier op het papier verlijmd. Linksonder werd de behaalde prijs vermeld. De leerling ontving een medaille bij de prijsuitreiking. Becquet was daarnaast ingeschreven in de klas van de "Schilder konst", waar hij ook de eerste prijs won (SAB, Academie, nr. 5 en 90).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henry Jean Becquet
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 607 x 465 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0218.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.