Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Henry Jean Becquet (tekenaar)

Datering

1836

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, gemaakt door Henry Becquet in 1836. Becquet, afkomstig uit Brugge, tekende deze studie als leerling van de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij werd ermee eerste op de wedstrijd om plaatsen, gevolgd door Aimé Danneels op de tweede plaats (0022.GRO0398.II). Een naakte man is frontaal afgebeeld in contrapost. Hij…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, gemaakt door Henry Becquet in 1836. Becquet, afkomstig uit Brugge, tekende deze studie als leerling van de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij werd ermee eerste op de wedstrijd om plaatsen, gevolgd door Aimé Danneels op de tweede plaats (0022.GRO0398.II). Een naakte man is frontaal afgebeeld in contrapost. Hij steunt op zijn rechterbeen en zijn ontspannen linkerbeen staat met de voet gekruist over de ander. Het model leunt met zijn linkerarm op een hoge sokkel. Zijn andere arm hangt ontspannen langs het lichaam. Hij houdt zijn hoofd gedraaid, het gezicht weergegeven in profiel naar rechts en de blik omhoog gericht. Becquet tekende deze studie in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De verschillende aantekeningen tonen aan dat dit een wedstrijdtekening is. De tekenletter 'A', waaronder Becquet anoniem tekende, staat linksboven naast de academiestempel en wordt nog eens herhaald op de verso zijde. Linksboven is de handtekening te zien van directeur Albert Gregorius, met daarboven de handtekening van secretaris Charles De Net. De behaalde plaats (eerste) werd ook bovenaan links genoteerd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henry Jean Becquet
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 590 x 458 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0215.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.