Academische studie naar sculptuur: buste van Solon

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Henry Jean Becquet (tekenaar)

Datering

1832

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Solon, getekend door Henry Becquet in 1832. Becquet, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie tijdens een wedstrijd om beste plaatsen in de klas naar plaaster of sculptuur aan de Academie Brugge. Hij behaalde de eerste plaats in de rangschikking. Charles Recour werd tweede (0016.GRO0205.II). Deze buste van Solon is getekend naar een afgietsel. De buste…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Solon, getekend door Henry Becquet in 1832. Becquet, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie tijdens een wedstrijd om beste plaatsen in de klas naar plaaster of sculptuur aan de Academie Brugge. Hij behaalde de eerste plaats in de rangschikking. Charles Recour werd tweede (0016.GRO0205.II). Deze buste van Solon is getekend naar een afgietsel. De buste is vanuit driekwart aanzicht getekend. De Atheense dichter en politicus is weergegeven met een volle baard en een kleed over zijn schouders. Becquet tekende deze studie in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. De aantekeningen tonen aan dat dit een wedstrijdstudie is. Linksboven is de toegewezen letter 'D.' geschreven voor de anonieme jurering. Hier staat ook de academiestempel en de handtekening van secretaris Jan Vandewalle-Vermeulen. De behaalde plaats in de rangschikking werd onderaan links genoteerd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henry Jean Becquet
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op lichtbruin papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 603 x 451 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0204.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.