Academische studie naar sculptuur: buste van Hippocrates

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Pierre De Vigne (tekenaar)

Datering

1830

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Hippocrates, getekend door Pierre De Vigne in 1830. De Vigne, afkomstig uit Gent, maakte deze studie als leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij werd ermee eerste bij de wedstrijd om beste plaatsen van zijn klas. Eugène Van Maldegem behaalde de tweede plaats (0016.GRO0200.II). De Vigne tekende deze studie naar een…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Hippocrates, getekend door Pierre De Vigne in 1830. De Vigne, afkomstig uit Gent, maakte deze studie als leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij werd ermee eerste bij de wedstrijd om beste plaatsen van zijn klas. Eugène Van Maldegem behaalde de tweede plaats (0016.GRO0200.II). De Vigne tekende deze studie naar een afgietsel van een buste van Hippocrates. De Griekse arts is afgebeeld met een volle baard en een kleed of toga rond de schouders. De buste is getekend in driekwart naar rechts. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool en toevoeging van hoogsels in wit krijt. De aantekeningen op de studie tonen aan dat ze voor een wedstrijd werd gemaakt. De toegewezen letter 'K', waaronder De Vigne anoniem tekende, staat linksboven naast de academiestempel en de handtekening van directeur Jan-Robert Calloigne. Onderaan werd de behaalde plaats genoteerd: "eersten om plaetze 1830".
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pierre De Vigne VIAF RKD
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op lichtbruin, gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels wit krijt
Afmetingen 599 x 454 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0199.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.